Jak ještě zesílit léčebný účinek našich čajů?

20. 09. 2017

Správná příprava a užívání našich bylinných čajů: Všechny bylinné čaje se připravují podle návodu na zadní etiketě jednotlivých balení, ideální teplota zalívané vody je v rozmezí 70-80 stupňů Celsia. Ideální je zalití do hrnku z průhledného skla, neboť probíhající difuze účinných látek z bylin do vody a následné zabarvení čaje pozitivně působí na zrak, tím zvyšuje účinnost čaje. Čaj je dobré vypít hned po předepsané době vyluhování, při jeho pití se svými myšlenkami soustředit na skutečnost, že právě přijímám účinné látky, které začnou v těle pracovat, začnou organismus čistit a zlepšovat zdravotní stav. Takto do svého procesu uzdravování zapojíte i nervovou soustavu a mozek, který vše v těle řídí, tímto se zvýší účínek čaje. U čajů, kde je nezbytné přesné dodržení doby užívání, je tato doba napsána v informaci o účinku směsi, u ostatních se tato doba stanovuje podle denních biorytmů, podle kombinace užívaných bylinných směsí či jiných chemických léků u každého jedince individuálně.

Číst dál